DHI-cup voor Völker en HotBodies

 

14 januari 2007 – LRP lijkt zijn brusless-systeem goed op orde te hebben, met drie rijders bij de eerste vijf mag toch wel van een redelijke dominatie gesproken worden. De enigen die mee konden doen in de geweld waren Marc Rheinard en Andy Moore met respectievelijk een Checkpoint en een Team Orion 7Turns.

De finales waren voor Völker bijna probleemloos. De eerste finale kreeg hij Marc Rheinard op de staart maar kon de druk goed weerstaan. In zijn jacht op de overwinning maakte laatstgenoemde een foutje waardoor de op de loer liggende Moore de tweede plaats kon pakken.

Door Moore achter zich te houden en wederom een overwinning kon Völker de dagzege reeds na twee finales naar zich toetrekken. Beide andere podiumplaatsen waren nog geheel open aangezien Moore en Rheinard wederom tweede en derde werden. Onze landgenoot Jilles Groskamp moest op de vierde plaats ruim 5 seconden toegeven op de winnaar maar kon met een goede derde finale zelfs nog op het podium eindigen.

De laatste finale hielp Völker zijn landgenoot Rheinard een beetje door niet van start te gaan. Met een overwinning zou Rheinard de tweede plaats kunnen afpakken van Andy Moore. Precies dat deed de oud-wereldkampioen waardoor de huidige kampioen met een derde plaats genoegen moest nemen. Jilles eindigde voorlaatste na tweemaal een negende plaats. Bart Wubben had een tekort aan snelheid en moest na een nette 25e kwalificatiepositie genoegen nemen met een 30e eindklassering.

Opvallend was de vierde en vijfde plaats voor Associated die hun TC5-prototypes verrassend snel konden rondkrijgen en ook de Corally van Simo Ahoneimi bleef de X-Ray rijders voor. Tegenvallend was toch wel de laatste plaats van Marc Fisher, de Duitser was zijn eerdere snelheid na de kwalicatie-crash volledig kwijt.

De andere Nederlanders kwamen uit in de Stock-klasse. Hier kon TOSW-winnaar Bastian Hennig wederom de grootste beker in ontvangst nemen. De Duitser eindigde voor Denis Fadtke en Lars Hoppe. Geen Nederlander dus op het podium, Joeri Bal was de beste landgenoot met een derde plaats in de G-finale (63e), voor Ben Kampen die de H-finale wist te winnen en dus als 71e geklasseerd werd. Mario Taekema en Frank Groskamp werden resp. 84e en 86e, maar Frank eindigde ruim voor Uwe Rheinard…

De volgende grote indoor-meeting zijn de LRP-masters in april, waarna iedereen weer naar buiten zal trekken.

DHI Cup, uitslag na drie finales:

Ronald Völker /Germany – HB Cyclone/LRP
Marc Rheinard /Germany – Tamiya/Checkpoint
Andy Moore /England – HB Cyclone/Team Orion
Juho Levanen /Finland – Associated/LRP
Joel Myrberg /Sweden – Associated/LRP
Simo Ahoniemi /Finland – Corally/GM
Paul Lemiuex /USA – Xray/Truespeed
Alexander Hagberg /Sweden – Xray/LRP
Jilles Groskamp /Holland – Xray/Trinity
Marc Fischer /Germany – Corally/GM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *