DHI Cup 2007

Odense, 13 januari 2007 – De DHI cup zorgt ervoor dat alle Electro RC-ogen dit weekend richting Denemarken zijn gericht. Naast alle wereldtoppers waaronder landgenoot Jilles Groskamp zijn ook een aantal andere Nederlanders afgereisd naar het hoge Noorden.

Eveneens in de modified-klasse komt Nederlands kampioen Bart Wubben aan de start, en zeer verdienstelijk overigens. In de Stock-klasse, waar Frans Heinsbroek vorig jaar op het podium eindigde, hebben zich vier Nederlanders ingeschreven. Joeri Bal met een Corally RDX, Mario Taekema met een Tamiya 415 MSX, Ben Kampen rijdt zijn eerste grote race met de Hot Bodies Cyclone en Frank Groskamp zal proberen in de stock dezelfde strijd aan te gaan als zijn zoon maar dan met Uwe Rheinard.

Tijdens de eerste kwalificatieronde was de spanning al direct te snijden toen Jilles Groskamp op weg leek naar de beste tijd. Helaas kreeg hij een probleem met de besturing van de T2. Marc Fisher leek daarna de op dat moment leidende Ronald Volker te kunnen bedreigen, maar haalde het net niet met de nieuwe Corally Phi.

Tijdens de tweede ronde was het wederom Volker die de snelheid bepaalde met HotBodies-collega Andy Moore valk achter zich. Overigens lijkt de 5 cellen-regel letterlijk en figuurlijk weinig invloed te hebben op de spanning. Het snelheidsverschil was nauwelijks waarneembaar en de regel schijnt te doen waar hij voor bedoeld was. De grote keuze voor de rijders lijkt borstelloos of niet, Volker reed Brushless.

De derde kwalificatieronde reed Volker opnieuw de snelste tijd waarna in de vierde ronde voor de tot dat moment dominerende Volker misschien wel een beslissing zou kunnen vallen. Helaas deed de Duitser het net niet goed genoeg en leek Moore op de rondezege af te stevenen, ware het niet dat Marc Fisher een klein foutje maakte met grote gevolgen. De Corally shoot namelijk het rechte stuk op waar net Moore op volle snelheid aan kwam. Gevolg was twee total-loss autos en een zege voor….Marc Rheinard.

De vijfde ronde kon Volker zijn positie verstevigen en landgenoot Marc Rheinard de aansluiting zien vinden. Juho Levanen zette het Associated-prototype op een nette derde plaats voor Europees-en wereldkampioen Andy Moore.

Na vijf rondes kwalificatie was de volgorde als volgt:

Ronald Völker /Germany – HB Cyclone/LRP
Marc Rheinard /Germany – Tamiya/Checkpoint
Juho Levanen /Finland – Associated/LRP
Andy Moore /England – HB Cyclone/Team Orion
Jilles Groskamp /Holland – Xray/Trinity
Paul Lemiuex /USA – Xray/Truespeed
Joel Myrberg /Sweden – Associated/LRP
Marc Fischer /Germany – Corally/GM
Simo Ahoniemi /Finland – Corally/GM
Alexander Hagberg /Sweden – Xray/LRP

Toch een knappe vijde plaats voor Jilles maar er scheiden hem vier man van de top waaronder Rheinard en Moore. Ongetwijfeld zullen de finales voor vuurwerk zorgen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *