Alles over RC Elektro Racen

Om een helder beeld te krijgen is het van belang om eerst te achterhalen wat RC electro racen nu is. In het kort kan er gezegd worden dat RC electro racen staat voor het rijden cq racen met op afstand bestuurbare modelauto’s op een speciaal daarvoor aangelegd circuit. Deze modelauto’s worden aangedreven door een electromotor. In de lange versie betekent dit veel meer! Het is daarom goed om te starten met hoe men begint met deze mooie sport en dat verder uitbouwd.

Veel mensen beginnen deze sport door via een speelgoedzaak of een modelbouwwinkel een starterskit aan te schaffen. Deze kits zijn vaak samengestelde sets van de basis-ingredienten, zoals de auto, een zender met ontvangen en servo’s, een accu en een eenvoudige lader. De auto is in deze gevallen te allen tijde een bouwpakket, wat het aan de ene kant leuk maakt om zo te starten, maar ook weer lastig. Er zijn altijd uitdagingen bij het bouwen, ongeacht de goede beschrijvingen van tegenwoordig. Om het nog eenvoudiger te maken komen er steeds meer Ready to Run kits op de markt. Deze behoeft men niet te bouwen en kan men na het laden van de accu direct rijden.

Hier zien we dan ook direct een tweedeling ontstaan binnen de startersgroep. De ene groep ziet het rijden met deze auto’s als leuk en na verloop van tijd neemt het enthousiasme af, waarna de auto of op zolder verdwijnt of via een veilingsite wordt aangeboden. De andere groep wordt steeds fanatieker en gaat zich orienteren naar verenigingen, circuits, wedstrijdklassen en andere auto’s en apparatuur.

Voor diegene die doorgaan gaat er wereld open. Het blijkt dat er wereldwijd een grote groep mensen is dat zich vol overgave stort op deze sport en elkaar ontmoet op allerlei nationale als internationale wedstrijden. In Nederland zijn er diverse verenigingen die uitstekende voorzieningen hebben, zoals een circuit, pits en sleutelplekken. Tevens is meestal een kantine voor de algehele gezelligheid aanwezig. Op deze site wordt een overzicht gegeven van de diverse verenigingen, zodat het orienteren naar een geschikt circuit makkelijk is.

Wedstrijdklassen
Auto’s
Zenders en ontvangers
Servo’s
Accu’s
Regelaars
Motoren
Banden, inserts en velgen
Gereedschappen
Laders en ontladers